diumenge, 19 d’octubre del 2008

¿Cocoliso = encefalograma pla?

Entre l'escassa esquerra divina de la ciutat de València hi ha un “plumilla” que firma els seus textos en un setmanari d'àmplia distribució local amb el pseudònim de Cocoliso.

Això de que siga escassa –l'esquerra divina- ve determinat per la seua falta de quantitat –a Déu gràcies- i per l'escassetat del seu vol intel·lectual. Per no parlar de la incapacitat de “mancharse” (en el sentit que li dóna Gabriel Celaya) en iniciatives polítiques, socials, ciutadanes. Bé en el que també, especialment l'escrivà de referència, resulta de pràctica escassa.

Sempre m'he preguntat, i últimament amb més afany, si el pseudònim faria referència a la qualitat d’“encefalograma pla” referida a les possibilitats del seu intel·lecte.

No obstant això, estic per arribar a la conclusió que l'ús del tal pseudònim tan sols pretén amagar un jardí on floreix sense traves la ignorància. Que com tots sabeu, n’és molt d’atrevida.

Poguera ser, potser, que –atés que no conec directament el “fulano” en qüestió- d’allò que estiguera prenyat el mencionat jardí fóra de demagògia i mala fe. No hem de donar res per descartat fins a la comprovació empírica.

Doncs bé, l'exquisit líder de l'esquerra revolucionària de la seua taula de braser (o tendur) porta un parell de setmanes regalant-nos una sèrie d'opinions –amb perdó per les opinions- sobre la moció de censura succeïda fa uns dies a Calp i de la que ha resultat protagonista l'actual alcalde Ximo Tur, militant del Bloc.

Sense entrar a desmentir o contestar les bestieses i/o el caràcter inquisitorial dels textos de Cocoliso, no estaria de més que abans d'expel·lir per on haja pogut els seus comentaris, tinguera un poc en consideració la biografia política de Ximo Tur. No estaria de més que abans de continuar exercint la vocació que no amaga de ser periodista –amb perdó dels periodistes- de la COPE o Libertad Digital, tinguera en compte les raons que han conduït al Bloc a prendre eixa determinació. No estaria de més que atenguera al treball que en situacions prou complicades realitzen els regidors del Bloc davant de les piconadores del PP i del PSOE.

(Ui!, se m'oblidava!. Al pitjor, tot açò ocorre perquè aquest Sr. exerceix una vegada a l'any de pallasso en una institució cultural pública d'un municipi governat pel PSOE).

En fi, tot un prohom al servei de la redempció i emancipació del poble contribuint en tal afany des de la seua humil tribuna (o no serà més que el nostre Federico Jiménez Losantos local?)