diumenge, 1 de febrer del 2009

La resta de la ponència

Solidaritat: f 1. El fet d'ésser solidari amb altres, de compartir-ne les idees, els propòsits i les responsabilitats. 2. Relació de fraternitat, de companyonia, de recíproc sosteniment, que lliga els diversos membres d'una comunitat, col·lectivitat, en el sentiment de pertinença a un mateix grup i en la consciència d'uns interessos comuns. 3. DR Conjunció o acord de diverses persones per a tenir un dret o complir una obligació.

Emancipar-se: 1. a. tr. DRET Fer que una persona quede lliure de la pàtria potestat, d’una tutela o de la servitud. B. v. tr (p. ext) Deslliuar de qualsevol classe de dependència. 2. v. pron. “La nació s’emanciparà de l’Estat opressor”

Ara que sembla que s’han tranquil·litzat les aigües de la simbologia nacional que han baixat turbulentes durant aquest últim mes, potser siga l'hora de començar a parlar de la resta de la ponència política i estratègica que s'ha redactat per al pròxim congrés del Bloc.

No prengueu aquesta declaració com gratuïta, perquè és molt el que es juga el partit i el projecte polític que hem de construir si, ja siga per intromissió de persones o mitjans de comunicació que ens estimen poc, ja siga pels nostres propis errors, deixem que l'agenda del debat se centre en aspectes que, de ser importants per a nosaltres, no ho són tant a l’hora de mostrar la imatge que de nosaltres mateixos hem de donar per a dur a terme les polítiques que la societat valenciana precisa per a eixir del marasme econòmic, polític, mediambiental i de desestructuració social en la que s'ha instal·lat gràcies a la irresponsabilitat dels representants del pensament únic dominant, açò és , el PP i el PSOE.

És precís que ens convertim en agents actius de propagació –“agitació i propaganda”- de la precisa anàlisi que en el text de la ponència es fa del nostre país en termes d'evolució demogràfica, econòmica, social i política, així com dels reptes que el partit té pendents i, en conseqüència, de les propostes polítiques, ideològiques i culturals que es fan per a convertir el País Valencià en una societat de persones lliures i solidàries.

De la mateixa manera que es fa la precisa anàlisi abans apuntada, i la descripció de reptes pendents, la ponència descriu les tesis que fixen els conceptes que han d'articular un pensament progressista socialment avançat i heterodox d'acord amb una societat europea desenvolupada del Segle XXI. I per a això acudeix als conceptes d'emancipació individual i col·lectiva, quotidianitat, refundació de l'Estat Democràtic (radicalitat democràtica) i Social (del Benestar) des de la perspectiva de la defensa dels Drets Humans individuals, polítics, socials i col·lectius, així com la reivindicació de la feminització de la societat, i una decidida aposta per la preservació del medi ambient.

Finalment, la ponència esbossa les estratègies que s’han de dur a terme en aquests moments tant en la realitat valenciana, com en l'espanyola, així com quina és la nostra opinió en l'escena internacional, tant europea com global, a fi de fer realitat nostre projecte de nou món possible.

Aquesta aposta ens situa com a alternativa real i possibilista al –com ja he el dit adés- pensament únic dominant.

I si volem construir aqueixa societat que en la ponència s'enuncia, és la nostra responsabilitat fer la pedagogia precisa explicant a qui vullga i/o puga sentir-nos i usant els mitjans de comunicació que personalment o col·lectivament tenim al nostre abast, no sols d'allò que critiquem, sinó de les nostres propostes proactives i possibles que realitzem, de la nostra distinta manera d'entendre els vincles i relacions socials, així com la vida individual de les persones.

Portem les idees al carrer. De viva veu o per mitjà de diaris o revistes, o utilitzant la nova “viva veu virtual” dels blogs i els webs.

Que la societat valenciana perceba que hi ha una manera distinta i més positiva de modernitzar i fer habitable -en tots els sentits- el País Valencià.

3 comentaris:

Rosella ha dit...

100% d'acord... vindràs demà al cibercafé amb morera? el seguiràs per internet?

tota pedra fa paret, la qüestió és que tots hem de posar alguna pedra!

una abraçada bloquera

Juli Just ha dit...

Entre la faena i les obligacions -grates obligacions- familiars, ho tindré complicat, però ja vorem.

Gràcies per la teua complicitat.

Una altra abraçada per tu.

Anònim ha dit...

Bon dia, vos pase una informació sobre una web de noticies que permet incloure opinions i notes de premsa. Heu de manar un correu en contacte (http://www.valencianoticias.com/contact) dient que voleu donar-vos d’alta com a redactors, heu de dir qui sou i quines notes de premsa voleu incloure.
Si vos ho accepten podreu incloure totes les notes de premsa que vulgueu amb fotos.
La web te al voltant de 2.000 visites diàries el que suposa unes 50 o 60 mil visites mensuals. El 80% de les visites son del País Valencià. Pot ser interessant per a difondre les nostres notes de premsa. La web es www.valencianoticias.com